Ontdek de historie van de Alblasserwaard...

Korting

50% korting op entreeprijs bij Museumboerderij De Koperen Knop in Hardinxveld-Giessendam

Een actief museum in een echte Alblasserwaardse boerenhofstee. Het rijke boerenleven uit welvarende tijden is er voelbaar. Het museumcomplex laat zien hoe de bewoners van eertijds keer op keer vochten tegen de dreigende overstromingen, die het gebied teisterden.

Het voorhuis bestaat uit een deftige boerenwoning, er is een grote ontvangstruimte voor groepen, een museumcafé met terras, een bibliotheek en van medio april tot begin oktober is de theetuin open. Achter de kort na de 80-jarige oorlog gebouwde boerderij staan in een boerderijomgeving passende bijgebouwen. Daarachter ligt een grote museumtuin met elementen uit de natuurlijke historie van de polders in de Alblasserwaard.

Het hele jaar door zijn er wisselexposities:

De zomerexpositie Playmobil Verzameld (4 juni t/m 10 september), met veel genietmomenten voor jong en oud.

In de herfst is Denkend aan Holland te zien, over het ontstaan van het veenweidelandschap van de Alblasserwaard (17 september t/m 19 november 2022).

De winterexpositie Winter-Feest (26 november 2022 t/m 28 januari 2023) toont elementen van oudtijdse vieringen, tot na de middeleeuwen beïnvloed door angst in de donkere winters en hoop bij het terugkerende zonnelicht.

Kom genieten van wat Museum De Koperen Knop u biedt of gebruik het museum als uitgangspunt voor een verder bezoek aan de mooie Alblasserwaard. Leuk voor jong en oud.

Voor meer informatie en openingstijden kijk op www.koperenknop.nl

Aanmeldformulier