Jeruzalem

RD-Reizen

11-daagse Israëlreis met het RD D.V. 15 t/m 25 maart 2021

Deze reis is in 2020 vanwege het coronavirus helaas geannuleerd. We bieden deze bijzondere lezersreis in 2021 opnieuw aan. Uiteraard onder voorbehoud hoe Covid-19 zich ontwikkelt. Hebt u belangstelling? Schrijf u dan vrijblijvend in. U ontvangt nog geen factuur. Ontdek Israël van binnenuit. Het is een boeiend en ingewikkeld land. U ervaart dat door indrukwekkende ontmoetingen met overlevenden van de Holocaust, Israëlische militairen aan de grens met Libanon, een orthodox Joodse rabbijn en een Palestijnse voorganger. Naast de prachtige natuur (o.a. de Negevwoestijn) bezoeken we ook Bijbelse plaatsen zoals Jeruzalem en Bethlehem. Bijzonder is ook het meedoen met de sabbatsmaaltijd en het verblijf in kibboetsen.

Tijdens deze veelzijdige reis leert u Israël van binnenuit beter kennen, waarbij religie een belangrijke rol speelt. We bezoeken plaatsen uit de Bijbel, bewonderen de schitterende natuur en we verdiepen ons in de roerige geschiedenis van Israël. Maar ook ervaren we hoe het is om in dit land met allerlei politieke, maatschappelijke en militaire problemen te leven.

Het bijzondere aan deze reis zijn ook de inspirerende ontmoetingen. Zo vertellen overlevenden van de Holocaust, een orthodoxe Jood en een Palestijnse voorganger hun verhaal. Door onze contacten als RD kunnen we Israëlische militairen spreken aan de grens met Libanon waar we u mee naar toe nemen.

In Jeruzalem ontmoeten wij RD-correspondent Alfred Muller, voor een boeiend gesprek over actualiteiten, politiek en het leven in Israël. We verblijven op bijzondere plaatsen, zoals een Israëlische kibboets, aan de Dode Zee en natuurlijk ook in Jeruzalem.

Ga mee met deze interessante reis waarbij we ons verdiepen in Gods Woord en in het land van de Bijbel.

Reisleiders: Henk van den Berge (adjunct-hoofdredacteur van het RD) en Richard Donck (Israëlredacteur bij het RD)

Voor hotel- en prijsinformatie verwijzen we u naar het reisprogramma dat u hier kunt downloaden.