Berlijn

RD-Reizen

4-daagse RD-abonneereis naar Berlijn D.V. 4 t/m 7 mei 2021

Lezersreis naar Berlijn, waar we vele bezienswaardigheden gaan bekijken en bezoeken. Wandeling door de joodse wijk, bezoek aan het Museum Berlin Story Bunker staat onder andere op het programma.

In Berlijn ligt de geschiedenis letterlijk op straat.

Het was de stad waar Hitler zijn triomfen vierde. En waar hij op 30 april 1945 zelfmoord pleegde. Ruim voor de oorlog bloeide het Joodse leven in Berlijn als nergens anders. We nemen u mee met een wandeling door de Joodse Wijk. Het Holocaustmonument is een triest en blijvend teken van het streven van de nazi’s het Joodse volk uit te roeien. In het Museum Berlin Story Bunker ziet u de opkomst van het nationaal-socialisme in Duitsland Oost en West zijn samengevoegd en dat maakt Berlijn tot een unieke metropool. We maken ook een rondrit met gids door Potsdam en we bezoeken hier het slot Sanssouci. Indrukwekkend is de rondleiding in concentratiekamp Sachsenhausen.

RD-reisleider: Aad van Toor, redacteur cultuur

Aanmelden vóór 1 april 2020.

Heeft u belangstelling? Meld u nu vrijblijvend aan. Mocht de reis in mei niet door kunnen gaan i.v.m. Covid-19, dan krijgt u een voorstel voor een nieuwe datum. U hoeft nog niets te betalen.

Voor hotel- en prijsinformatie verwijzen we u naar het reisprogramma dat u hier kunt downloaden.