Overzicht van alle abonnee-activiteiten en reizen

In deze kalender staan alle abonneeactiviteiten, Terdege- en RD-reizen en activiteiten van De Banier, die we van plan zijn in 2021 te gaan organiseren. Onder voorbehoud van Covid-19. U kunt zich nog niet voor abonneedagen of reizen aanmelden. Houd daarvoor de advertenties in Terdege of het RD in de gaten!
Voor alle data geldt: Deo Volente.

In verband met de lockdown en de hoeveelheid besmettingen hebben we besloten tot in ieder geval 1 maart 2021 geen fysieke abonneeactiviteiten te organiseren. De veiligheid en gezondheid van u (en ook van onze collega’s) is bij ons prioriteit nummer één. Daarom willen wij de risico’s die er door deze bijeenkomsten zouden kunnen ontstaan, vermijden. Zodra de situatie verandert, hopen wij een nieuwe datum te prikken en u dan D.V. in goede gezondheid alsnog te ontmoeten!

U treft hieronder  nieuw geplande reizen onder voorbehoud aan.

2021 RD-reizen

D.V. 4 t/m 7 mei 4-daags busreis naar Berlijn, waar we vele bezienswaardigheden gaan bekijken en bezoeken. Wandeling door de joodse wijk, bezoek aan het Museum Berlin Story Bunker staat onder andere op het programma. Deze schuift door naar D.V. 19 t/m 22 oktober 2021 (onder voorbehoud, we hopen hier uiterlijk 1 september een beslissing over te namen of de reis door kan gaan).

17 t/m 21 mei 5 daagse busreis naar Engeland: Bunyan en de tuinen van Kent. Het platteland van Kent met herenhuizen en prachtige tuinen, musea, kathedralen, Bedford en de universiteitsstad Cambridge vormen de ingrediënten van een bijzondere reis. Ook staat een dagje Londen op het Programma. Ds. J. Belder gaat mee als reisleider. Deze reis kan niet door gaan, wordt verzet naar 2022.

NIEUWE REIS! 30 augustus t/m 4 september zesdaagse busreis naar Frankrijk die  in het teken van de Hugenoten staat. Afwisselend programma. O.a. bezoek aan een schitterende kasteeltuin, bezoek aan het eiland Ile ‘d Oléron, diverse Hugenoten musea, u loopt een deel van het Hugenotenpad en we bezoeken de prachtige stad La Rochelle, dit was het bolwerk van de Hugenoten. Reisleider ds. J. Belder.

Ieper, 2-daagse reis naar Belgie 14 en 15 september. Deze reis staat in het teken van de Eerste Wereldoorlog. We bezoeken diverse  musea, een loopgraaf, Ieper en Diksmuide. Reisleider: Jan op 't Hof. Deze reis is doorgeschoven van 2020. Deelnemers die toen geboekt hebben, krijgen eerst bericht en de gelegenheid om zich aan te melden als de reis door kan gaan.

NIEUWE REIS! 20 t/m 24 september. 6-daagse reis naar de Harz in Oost-Duitsland, Deze reis staat in het teken oost en west Duitsland en de natuur. We bezoeken een grensmuseum waar u kennis maakt met het Oostduitse verleden. U maakt een rit met een stoomtrein over de Harzer Schmalspurbahn en u bezoekt oude vakwerkstadjes. Op de terugweg stoppen we in Stolberg, dat verwant is aan de Oranjes. Reisleiders: Rens Vogelaar en Jan op 't Hof.

4 t/m 9 oktober 6-daagse busreis naar Polen met excursie naar Auschwitz. Deze reis staat in het teken van de Tweede Wereldoorlog. De excursie aan Auschwitz is erg indrukwekkend. We bezoeken steden met veel historie zoals Berlijn en Krakau. Een Nederlandssprekende gids leidt u rond in de de zoutmijnen van Wielickzka. Er staat ook een wandeling in het Reuzengebergte staat op het programma. Reisleder Henk van den Berge (adjunct-hoofdredacteur van het Reformatorisch Dagblad). Deze reis is doorgeschoven van 2020 naar 2021 (0nder voorbehoud). Deelnemers krijgen nog bericht en eerst de gelegenheid om zich aan te melden.

TERDEGE-reis 2021

3-daagse busreis naar Groningen 7 t/m 9 september. Kerken, natuur en cultuur in Groningen staan centraal. U maakt een busrondrit door Oost-Gtoningen langs monumentale boerderijen en u bezoekt het kasteelmuseum Menkemaborg. Ook staat een dagtocht  naar Schiermonnikoog op het programma. Reisleider: ds. M.. van Kooten. Deze reis is doorgeschoven van 2020 naar 2020. Deelnemers die geboekt hebben in 2020 krijgen eerst bericht en de gelegenheid om zich aan te melden.