Overzicht van alle abonnee-activiteiten en reizen

U kunt zich nog niet voor alle abonnee-activiteiten of reizen aanmelden. Houd daarvoor de advertenties in Terdege of het RD in de gaten!
Voor alle data geldt: Deo Volente.

2023

1 t/m 5 mei Praag en Dresden 5-daagse reis o.l.v. Aad en Francine van Toor. Dresden is in de oorlog zwaar gebombardeerd maar werd herbouwd en er staan prachtige barokke panden. Tijdens een rondvaart op de Elbe ziet u de Dresden vanaf het water. Na het bezoek aan het DDR Museum rijden we door naar Praag waar u met een gids door de Joodse wijk loopt. We staan stil bij het standbeeld van Johannus Hus. Verder nemen we u o.a. mee naar de burcht Pražský met zijn binnenpleinen, paleizen en de vele kerken. Ook maken we kennis met Leendert Wolters die namens de GZB werkzaam is in Praag. Leendert schrijft ook in het RD in de column Uitgezonden. VOLGEBOEKT!

9 mei abonneedag met de bus naar 'Toer de boer' naar Noord-Limburg. Op de aspergeboerderij Oppe Haes in Roggel wordt u rondgeleid en krijgt u koffie met Limburgse vlaai. In het Openlucht museum De Locht wacht een lunch. In dit museum komt het plattelandsleven van vroeger tot leven. Maar het laat ook de nieuwste ontwikkelingen op landbouwgebied zien. Er zijn ook oude ambachten en een tentoonstelling over de jaren '70. Een feest van herkenning! We sluiten de dag af met een bezoek aan de evangelisatiepost in Horst waar evangelist Henk ter Maaten over zijn werk in het Limburgse vertelt. Opstapplaatsen Hardinxveld-Giessendam en Ochten.

6-daagse Hugenotenreis naar Frankrijk 3 t/m 8 juli o.l.v. Dick van Meeuwen, met uiteraard aandacht voor kerkhistorie, afgewisseld met prachtige natuur en stadjes. We bezoeken diverse musea die de geschiedenis laten zien van de Hugenoten. Ook bezoeken we La Rochelle, dat ooit het bolwerk was van de Hugenoten. Het is een schilderachtig stadje aan de Atlantische kust. Ook staat het Eiland Ile d' Orleon op het programma. Het is een kleurrijk eiland met leuke vissershuisjes, oesterbekkens en zoutproductie. Château Amboise was in 1560 het toneel van de samenzwering van Amboise, waarbij 1200 Hugenoten gedood zijn. Een Franse predikant bezoekt de groep en vertelt over christenzijn in Frankrijk. Een boeiende en veelzijdige reis! VOLGEBOEKT!

5 september abonneedag met bus naar Twente. Na de koffie met lekkers in Apeldoorn rijden naar Enter (bij Rijssen). Dit dorp aan de Regge bestaat bekend als het klompendorp. We komen niet voor de klompen maar voor een rondleiding in de moderne bakkerij van Eric van Otten. Hij heeft een stichting opgericht 'The Breadhouse' (Broodhuis). De stichting wordt gedreven vanuit de christelijke missie en boodschap om wie honger heeft te voeden en kunnen zo het verschil   maken door middel van bakkerijen op te zetten in arme gebieden, waardoor het Broodhuis (betekenis van de naam Bethlehem) als huis (bakkerij) mag fungeren om mensen te voorzien van dagelijks brood. Jezus is in Bethlehem geboren en is het Levend Brood geworden (Johannes 6:35). Hij vertelt hier meer over in het onderkomen van de Enterse scheepswerf waar gebouwd wordt aan de zomp. Dit is een eikenhouten platbodem die vroeger op de Regge voer. Nade lunch maken we een vaartocht bij Ommen op de Overijsselse Vecht naar de stuw bij Vilsteren. Opstapplaatsen Hardinxveld, Barneveld A1 en Apeldoorn.

Berlijn en Polen 6-daagse reis 18 t/m 23 september o.l.v. Aad van Francine van Toor. Een overnachting in Berlijn, waar u met de bus een tour maakt langs de highlights zoals langs de Brandenburger Tor en Checkpoint Charlie. De volgende bezoeken we eerst Museum Berlin Bunker Story voor we doorreizen naar Krakau. We bezoeken o.a. concentratiekamp Auschwitz en de zoutmijnen en we krijgen een rondleiding door de Joodse Wijk waar we een museum, een begraafplaats en een synagoge bezoeken. Op de terugweg stoppen we bij de Bastei rots in het Reuzengebergte.

9 t/m 19 oktober 2023 11-daagse reis naar Israel. Ontdek Israël van binnenuit. Het is een boeiend en ingewikkeld land. U ervaart dat door indrukwekkende ontmoetingen met overlevenden van de Holocaust, met Israëlische militairen aan de grens met Libanon, met een orthodox Joodse rabbijn en met een Palestijnse voorganger. Naast de prachtige natuur (o.a. de  Negev woestijn) bezoeken we ook Bijbelse plaatsen zoals Jeruzalem en Bethlehem. Bijzonder is ook het meedoen met de sabbatsmaaltijd en het verblijf in kibboetsen. Reisleiders:  Jurriën Dekker (adjunct-hoofdredacteur RD) en Richard Donk (buitenlandredacteur RD).

26 juni t/m 6 juli 11-daagse reis Schotland kerkhistorie en Schotse Hooglanden o.l.v. prof. dr. A. Baars medio eind juni, 26 juni t/m 6 juli. Een bijzondere en boeiende reis in het spoor van de Schotse kerkgeschiedenis. Er wordt stilgestaan o.a. bij het werk en leven van de Erskines, Comrie, Konx, Rutherford en McCheyne. We bezoeken plaatsen die verbonden zijn aan de Schotse kerkvaders zoals Stirling, Perth, Glasgow en Edinburgh. Ook maken we een dagtocht naar de Schotse hooglanden waar u met de bus een natuurtocht maakt. Ook staat een 2,5 uur durende boottocht op het Loch Lomond op het programma.

3-daagse reis naar Ieper thema Eerst Wereldoorlog. 12- 14 september. Reisleiders: Rens Vogelaar, redacteur binnenland van het Reformatorisch Dagblad en WIm de Ruiter, oud-medewerker RD.